Mick'​​s  Køreskole


.....license to drive

Inden valg af køreskole

Vær omhyggelig inden valg af køreskole. Ikke alle steder er seriøsiteten helt som den bør være.

Det som kan tage sig godt ud med et par hundrede kroners besparelse, kan i den sidste ende vise sig som den dyreste løsning.

Konkurrencen i køreskole branchen er hård, hvilket desværre får nogle køreskoler til at springe over hvor gærdet er lavest. Dette ved f.eks ikke at give eleverne mulighed for at prøve kørsel i en stor by (Aalborg), eller ikke at tage dem med på mørkekørsel. 

Derfor bør du inden du tilmelder dig hos en køreskole, checke med evt. venner der har taget kørekort der:

  1. Om de har prøvet kørsel i Aalborg. I Vesthimmerland er der ikke mulighed for f.eks at foretage vognbaneskift, køre i store rundkørsler, komme igennem tunnel, eller i det hele taget prøve kørsel i tæt trafik med kørende i flere vognbaner. Dette kan du i Nordjylland kun foretage i Aalborg. Det er kun dig selv du snyder hvis ikke du sikrer dig at køreskolen lader dette indgå som en del af undervisningen.
  2. Om de har kørt Mørkekørsel. Inden du kan komme op til en køreprøve skal du bl.a. skrive under på at du har kørt mørkekørsel. Overtaler kørerlæreren dig til at skrive under på dette uden at du har kørt i mørke, så lokker han/hun dig ud i dokumentfalsk, og det kan du blive straffet for.


Hurtigt kørekort?

Vær på vagt overfor tilbud der lover kørekort på "no time". I bedste fald kan du om alle de af kørelæreren oplyste forudsætninger holder stik (og forudsætningerne er mange) MÅSKE holde dig indenfor den oplyste tidsramme. Mere sandsynligt er, at nogle af forudsætnigerne skrider, og at det så alligevel tager længere tid. En vigtig forudsætning er typisk at kørelæreren kan bestemme hvornår du skal køre, og det vil typisk være i skoletiden. Så er du skoleelev som kærer sig om dit fravær, så er disse "lynkurser" absolut ikke sagen.